Player of the Week: 8

Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar våran Jonathan idag! Idag fyller ingen annan än vår superstar år! Jonathan har varit vår “shotcaller” på defense och även i Ekeby hade han en stor roll på den defensiva sidan av bollen. Hans fotbolls iq blandat med hans explosiva spelstil gör att QB’s sällan vågar kasta hans håll. Ta nu chansen att läsa på om Jonathan för att lära känna honom mer!

Vem är jag och varför spelar jag amerikansk fotboll?
Mitt namn är Jonathan och jag är 26 år gammal. Jag har spelat amerikansk fotboll i 16 år på olika nivåer och positioner. Allt ifrån LB och DB på defense till WR och QB på offense. Jag spelar först och främst amerikansk fotboll för att jag älskar den fysiska aspekten av sporten. Jag älskar att spela snabbt och hårt, helt enkelt smälla på. ”Big time hits” är det jag lever för. Man kan släppa loss sin inre glöd i denna sport och man märker snabbt vad för personer man spelar med och mot rätt snabbt. På ett visst sätt berättar amerikansk fotboll sanningen om en person och det gillar jag. Den fysiska aspekten lämnar inga utrymme för charader. Är du en tuff person både mentalt och fysiskt så är du det, är du inte det så märks det. 

Vad betyder sporten för mig?
Sporten har länge varit en stor del i mitt liv och tar upp majoriteten av min vakna tid, vare sig det är träning, studerande av playbooks, planering av träning eller utvärderande av vad jag behöver träna på. I detta skede är amerikansk fotboll en del av min identitet och jag vet inte riktigt vad jag skulle göra om jag inte spelade. 

Hur ser en vardag ut?
En vardag för mig brukar vara att jag går upp klockan 9 och äter frukost, sedan bär det av till gymmet för antagligen ett gympass där jag jobbar på min explosivitet eller kondition. Det varierar lite dag till dag. Sen är det hem från gymmet för att studera till informationsarkitekt hela vägen fram tills det antingen blir gymmet igen där jag jobbar på min styrka eller amerikansk fotboll med laget. Sedan är det hem igen för antingen vidare plugg eller återhämtning.

Ett minne nära hjärtat
Ett minne jag har från amerikansk fotboll var när jag väl hade kommit fram till Santa Rosa junior college där jag hade blivit antagen till att spela och studera. Första gången man gick in i gymmet och såg loggan på alla lyftpodium och väggar, när man gick på planen och fick ett tal när spring camp börja att det är nu det börjar på riktigt. Det kändes mäktigt. 

Kommande säsong
Den kommande säsong kommer att vara sjukt rolig. Vi är ett ungt lag med massvis av talang och framför allt hunger. Alla är alltid redo att köra och är fokuserade på utveckling, vilket har varit extremt bra. Alla har utvecklats både i teknik och fotbolls IQ på väldigt kort tid. 

Fem snabba:
Favoritmat: Roasta mig inte för mycket nu, men korvstroganoff är otroligt gott.
Favoritartist: Det blir mycket Post Malone för tillfället.
Favoritövning i gymmet: Frivändning och alla olympiska lyft.
NFL lag: Atlanta Falcons
Favoritspelare: Tyrann ”The Honey Badger” Mathieu

Leave a Comment

Your email address will not be published.