Player of the Week: 7

Denna veckans presentation tillhör Liam. Liam har haft det tufft och förra årets säsong var tvungen att avbrytas tidigt på grund av skador och en nyupptäckt blodsjukdom. På grund av detta har Liam varit hungrigare än någonsin för fotbollen och har tränat så mycket han kan och får för att vara en av de farligaste receiversen på planen. Läs mer om Liam nedan!

Mitt namn är Liam Blomgren, jag är 17 år och bor i Hyllinge vilket ligger lite utanför Helsingborg. Jag spelar wide receiver.

Jag började spela amerikansk fotboll för drygt 5 år sedan när min bästa vän och jag började med att sitta och kolla på highlights på youtube, efter det såg vi att det fanns en klubb i Helsingborg vilket ledde till att vi åkte för att prova på och sedan dess har jag älskat det. Gemenskapen inom klubben är enorm och alla är välkomna. Jag spelar fotboll för att det får mig att fokusera på annat än vardagen och för att kunna ha kul men fortfarande lära mig nytt. Coacherna är dessutom helt otroliga med det dem gör. 

En vanlig vardag för mig ser ut lite såhär att jag går upp vid 6-7 tiden, äter något och sedan tar jag bussen in till skolan. Oftast börjar jag 8.30 och stannar i skolan allt mellan 4 och 6 timmar för att sedan åka buss hem, käka något och iväg till träningen. Efter träningen brukar jag försöka sova så tidigt som möjligt för att kroppen ska hinna återhämta sig efter vissa träningspass. 

Något speciellt minne var när jag och några andra från laget åkte till Norge och spelade med distriktslaget, detta var väl 2 år sedan kanske men det var en upplevelse att också kunna se hur andra länder spelar fotboll och det var ett bra tillfälle att lära sig mer. 

Den kommande säsongen ser lovande ut då alla i laget har fått en attityd som säger att vi ska vinna trots att andra lag har fler spelare eller dylikt. Den kommande säsongen kommer att gå bra, det ska bli roligt att eventuellt kunna spela med dem.

Anledningen till varför jag säger eventuellt är för att jag har en blodsjukdom och ska opereras. Alltså får jag inte lov att tacklas eller anstränga mig på så sätt att blodkärlen i mjälten spricker. Men Covid-19 gör att operationen skjuts fram hela tiden och därför vet jag inte om jag kommer spela men isåfall så kommer jag iallafall stå på sidlinjen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.