Player of the Week: 6

Näst ut ska vi höra från en av våra yngre spelare. Men låt dig inte luras av åldern, han har spelat amerikansk fotboll länge. Nu ska vi få höra från Zackarias.

Mitt namn är Zackarias Larsson, jag är 13 år gammal och bor i Halmstad. Jag spelar C och DL.

Jag började spela amerikansk fotboll när jag var nio år gammal och sedan dess har jag alltid älskat sporten, jag började med amerikansk fotboll eftersom min morbror alltid har älskat sporten. Han bad mig prova det och från första träningen har jag inte velat göra så mycket annat. Jag började träna i Halmstad Eagles men efter ett tag så kom ett längre “uppehåll” som varade tre månader, då valde jag att istället börja träna med Helsingborg Jaguars och där har jag stannat.

Sporten har varit en stor del av mitt liv de senaste 4 åren. Eftersom jag alltid haft en vilja att åka till USA har det ofta blivit träning istället för att träffa kompisarna och lägga ned tid på bus. Kamratskapen i sporten är extremt stor och därför är jag glad att sporten sakta men säkert växer i Sverige.

En vanlig dag för mig börjar med att jag äter en bra frukost. Därefter drar jag iväg till skolan. Efter skolan är det oftast direkt till träning eller plugga och eftersom det tar en timme att åka ner till Helsingborg så kommer jag oftast hem runt 22-23.

Mitt mål med sporten är att kunna få ett stipendium för att åka till USA därför att det finns större chans att du blir sedd av coacher från college, såklart spelar jag även för att sporten är rolig och en stor del av mitt liv.

Ett speciellt minne från sporten är Dukes 2019 som var den första riktigt stora turneringen som jag deltog i, det här är ett speciellt minne eftersom vi gick ihop med Kristianstad. Det var både en väldigt bra kombination av spelartrupper och en bra gemenskap i mellan lagen. Det som dock är lite extra speciellt med Dukes 2019 är att jag fick MVP under en utav matcherna, det är inte ofta en linjespelare får det.

Jag tror att den kommande säsongen kommer se väldigt bra ut, detta då vi har tränat så pass mycket som ett lag så alla borde veta vad dem ska göra och hur de använder sina skickligheter på bästa sätt. Om alla gör det dem ska tror jag att vi kommer vinna de flesta av matcherna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.