Player of the Week

Idag har vi glädjen att presentera den första spelaren i vår presentations-serie med syfte på att belysa att alla kan spela amerikansk fotboll oavsett ålder, bakgrund eller storlek. Ivar Hjelmgren började spela med oss förra sommaren och har på sin korta tid hos oss utvecklats till en av de mest lovande talangerna vi har i ungdomslagen. Ta del av vår lilla mini-intervju med Ivar och lär er lite om en av våra byggstenar!

Vad heter du och hur gammal är du?
Mitt namn är Ivar Hjelmgren, jag är 14 år gammal och bor i Helsingborg.

Varför började du spela amerikansk fotboll?
Jag började spela amerikansk fotboll eftersom min favorittränare i min fotbollsklubb hade slutat, därför tyckte jag inte att det var kul längre. Jag visste inte vad jag skulle börja med istället och då satt jag en dag och spelade ett spel som heter Madden vilket väckte mitt intresse för att spela sporten. Sedan dess har jag inte tittat tillbaka då det är så kul och givande.

Vad är ditt mål med sporten?
Jag skulle inte säga att jag direkt har något mål, utan jag spelar för att jag tycker om sporten och människorna runt omkring. Men det skulle kanske vara roligt att åka till något annat land och spela.

Hur ser en vardag ut för dig?
En vardag för mig är att jag går upp på morgonen, fixar till mig och går till skolan. När jag inte är i skolan gör jag annat som till exempel spela tv spel eller träna. Såhär ser det för det mesta ut för mig, speciellt nu under pandemin när man inte kan göra så mycket. Mot kvällen så äter jag kvällsmat tillsammans med familjen och efteråt tittar jag förmodligen på sport eller en film innan jag lägger mig, sedan är det repeat.

Hur tror du att den kommande säsongen kommer gå?
Jag vet inte riktigt hur det kommer gå den kommande säsongen. Jag hoppas såklart att det går bra och att vi har kul. Jag tror att vi vinner en del om alla ansvarar för att göra rätt och spelar som ett lag.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.